HERMAGOR KARINTHIË OOSTENRIJK

Hermagor - Presseggersee is een gemeente in de Oostenrijkse provincie Karinthië. Karinthie is de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk, en grenst aan Italië en Slovenië. Hermagor - Presseggersee telt 7160 inwoners en is een stad(je).

Het stadje Hermagor ligt op 602 meter hoogte in Karinthië in Oostenrijk. Het is een vriendelijk en gezellig stadje. Rondom omhult door bergen, op 5 minuten rijden vanaf Hermagor ligt de Presseggersee, een prachtig meer waar het op warme dagen goed vertoeven is. In het dal stroomt de Gail, van Kötschach Mauthen richting Villach. Er is een ziekenhuis en verschillende apotheken staan, als het nodig is,  voor u klaar. Ook zijn er verschillende artsenpraktijken. Het stadje kent voldoende winkels en gezellige terrasjes. Daarnaast is er een grote keuzemogelijkheid wat betreft horeca gelegenheden. De mensen zijn er gastvrij en gemoedelijk. Het plaatsje telt verschillende supermarkten Hofer (Aldi), ADEG Winkler, Billa, Spar (2x). Er zijn in het plaatsje 3 bakkers waar men vanaf 's morgens vroeg (6.15 uur) heerlijke verse broodjes kan kopen, op zondagmorgen zijn enkele bakkerswinkels geopend. Ook in de supermarkten zijn tegenwoordig verse broodjes te koop die ter plaatse worden afgebakken.

Nabij Hermagor zijn mooie campings waarbij de beide Schluga campings tot de beste van Europa behoren. https://www.schluga.com/

Een goedkopere, maar ook goede camping is Camping Max (Edlinger) 

https://www.camping-max.com/ 

Verder zijn er hotels, appartementen, pensions, vakantiehuizen en vakanties op de boerderij.  

Als u wilt wandelen zijn de mogelijkheden onbegrenst. Zelfs zijn er fietspaden aangelegd zodat fietsen vanaf Kötschach-Mauthen tot Villach mogelijk is. De Presseggersee nodigt uit voor een duik in het heldere water.

Verder is het een domein voor mountenbikers!! 

Het Nassfeldgebied (in de winter groot skigebied) kan men per auto of met de gondelbaan (Millennium Express) bereiken. In de zomer zijn er verschillende attracties o.a. een Sommerrodelbahn.